Orosháza, 2018. 10. 06.

Az Orosházi sportkörzet 2018.10.06 szombaton tartotta a Postás Világnapi családi napját. A családi sportnap 2 fő programja a gyermek egyéni és a felnőtt csoportos bowling verseny.

A hét elejétől jó időt jósoltak, de azért az utolsó percig izgultunk, hogy napos, szélmentes időnk legyen. A sportcentrum Orosháza Gyopárosfürdő területén található (8 km-ra a belvárostól) , így a helyi családok biciklivel érkeztek, kezdve sportolással a napot.

A Gyopár Sportcentrum 5 hektáron biztosította számunkra az aznapi kikapcsolódást.  A bowling pályák mellett focipálya, fedett salakos teniszpálya, 2 fallabda pálya, asztalitenisz, biliárdasztalok várták a sportolni, kikapcsolódni vágyó gyerekeket, felnőtteket. Akik a csendet keresték a horgásztó mellett találhattak maguknak padokat a feltöltődéhez. A gyermekeknek „rajzsarok” került felállításra.

Számomra és a segíteni érkező KPV számára a családok megérkezési előtt fontos feladatok vártak. A teremszemle után a rajzsarok kialakítása, az egyész napi nassolni valók kikészítése.

A köszöntő, és a rövid ismertető után első programunk a gyermek verseny volt. Összesen 9, 3-10 év közötti, gyermek mérte össze tudását.

Érdekes „véletlen” folytán a 3. helyen 7-es holtverseny alakult ki, így minden gyermek dobogós helyezettként érmet és emléklapot kapott az eredményhirdetésen.

A felnőtt versenyt 2 részletben tartottuk. Ebéd előtt 4 csapat, ebéd után pedig az 5. csapat is megmérkőzött az első helyért.

Mondhatom, hogy néha harc is kialakult a gyermekek és felnőtek között, mert sorbaállások voltak az egyes sporteszközökért. Nap közben minden pálya, minden asztal foglalt volt. Folyamatosan hallottuk a bowling, a billiárd golyó, vagy a fallabda hangját. Volt, aki a versenyre gyakorolt, volt, aki csak szerette volna kipróbálni. Egyik kedves mondatom aznapról: „A felnőttek mindenhonnan kidúrnak.” Persze a felnőttek is így érezték, de megtaláltuk a közös utat. Olyan gyerekek, felnőttek játszottak egyűt, akik aznapig nem találkoztak.  De ez senkit nem zavart.

2 óra körül megérkezett az ebéd, amit a Szakszervezet támogatásával tudtunk biztosítani a részvevőinknek. A marhapörkölt, tészta, krumpli és savanyúság mellé igazi, kézzel dagasztott házikenyeret tudtunk felszolgálni, amit az egyik postavezető sütött előző nap.

Az eredményhirdetésre késő délután került sor. A versenyt a Mezőkovácsháza csapata nyerte.

Az eredményhirdetést követően megcsappant egy kissé a létszám, de a csapat 1/3-a kitartott. Itt még egy spontán verseny is kialakul 9 munkatárs között, így egész 6 óra utánig folyt a szurkolás, hogy ki lesz az egyéni verseny nyertese.

Az elköszönő családoktól, munkatársaktól jó volt hallani, hogy jól érezték magukat, hogy köszönik a kikapcsolódási lehetőséget. A gyermekek örömmel vitték haza az érmeiket, amit egész nap a nyakukban hordtak.

Kuri Szilvia
postahelyi értékesítési vezető