Kiskunmajsa, 2021. augusztus 7.

Ragyogó nyári időben és remek hangulatban került sor a KPSE Dél-Alföldi  Strandos Sportnapjára 2021 augusztusának első szombatján, hetedikén, Kiskunmajsa népszerű fürdőkomplexumában, a Jonathermál Gyógy- és Élményfürdőben. Minden együtt volt ezen a napon egy igazi családi sportfesztiválhoz, melyen a három dél-alföldi megye közel 300 résztvevőjén kívül képviseltették magukat a debreceni és miskolci terület postás családjainak küldöttségei is.

Szervezőkként az előkészítésben közreműködő helyiekkel már pénteken megkezdhettük a pályák előkészítését. A strandröplabda pálya homokjának fellazítása, a petanque pályák szalaggal való kijelölése, a darts táblák felszerelése, valamint egy új lengőteke telepítése és a sátrak felállítása egyaránt a péntek délutáni teendőink közé tartozott. Amikorra mindez elkészült, már a strand is záráshoz készülődött, de szervezőként azzal a jó érzéssel térhettünk nyugovóra, hogy minden készen áll a sportolni, strandolni vágyó postás családok másnapi fogadására.

A szombati nap programjai az elnöki megnyitót és eligazítást követően a játékvezetők irányításával gördülékenyen haladtak. A 8 strandröplabda-csapat két csoportba osztva, körmérkőzéseken küzdött meg, a final fourba való kerülésért, a petanque pályákon pedig többfordulós rendszerben küzdöttek meg a helyezésekért, de népszerű volt a darts és a lengőteke is, hiszen ezekben a versenyszámokban is több tucatnyian regisztráltak a helyszínen. A nagy sátorban, valamint az árnyas fák alá kihelyezett sörpadokon mindenkinek jutott hely az ízletesen tartalmas babgulyás elfogyasztásához, amelyért sorba sem kellett állni, mert a vendéglátók gyorsan és udvariasan asztalhoz szolgálták fel a finom falatokkal teli tányérokat. Az ebéd és italjegyek beváltására, amint a sátrakon elhelyezett táblák is  jelezték,  12,00–14,00 óra között volt lehetőség,  ezt követően került sor az eredményhirdetésre.

Az első három helyezett minden versenyszámban szép serlegeket kapott, a röplabdások pedig a helyezésükért kapott érmeket is nyakukba akaszthatták. A röplabda döntőjének ádáz csatája elhúzódott, ezért negyedórát csúszott a 14,00 órára tervezett eredményhirdetés is, de senki sem maradt ebéd nélkül, mert a vendéglátók rugalmassága és szolgálat készsége áthidalta a pillanatnyi akadályt.

A sok hónapnyi bezártság és szigorú biztonsági korlátozás június végi feloldását követően ezúttal újabb sikeres rendezvényünkön találkozhattak a postás családok, akiknek örömét – amit a mosolygós arcok és az újra és újra felcsattanó tapsok jeleztek – a díjkiosztás után jóleső érzéssel nyugtázhattuk.

Szervezők, vendéglátók, közreműködők és végül, de nem utolsósorban a résztvevők – akik közül a mosolyukkal együtt sokan a köszönetükkel is megajándékoztak bennünket, szervezőket – kimondva vagy kimondatlanul egyaránt úgy búcsúzhattunk : Jövőre Veletek Ugyanitt!

Rajtunk nem fog múlni! Reméljük a mostani résztvevőkön kívül még sokan mások is kedvet kapnak ehhez!

Eredmények

Röplabda:

 1. Régi Csibészek Dévaványa
 2. Szeged
 3. Szegvár
 4. Kiskunhalas

Petanque :

 1. Csépei Ildikó-Berkes István / Szeged /
 2. Kéki Tünde-Sebe József  /Miskolc / és Horváth Balázs-Berta Imre  /Szeged / megosztva
 3. Selep Ágnes-Ördög Szilvia  /Szeged /

Lengőteke :

 1. Tóth Mihály         /  Szeged /
 2. Tóth Mihályné     / Szeged /
 3. Balogh Andrásné  / Miskolc/

Női Darts :

 1. Szilágyiné Gál Henrietta  / Szeged /
 2. Tóthné Fülöp Ibolya        / Szeged /
 3. Balogh Andrásné             / Miskolc /

Férfi Darts :

 1. Pancza Csaba / Kecskemét /
 2. Balogh László / Kiskunmajsa /
 3. Czirkó István   / Kiskunmajsa /

Kalmár László
KPSE elnök

Képgaléria