Szeged, 2019. december 8.

December 8-án az egyetlen napra fogyatkozott hétvégén, a második adventi gyertya gyújtásának napján, vagy ha úgy tetszik bronzvasárnapon 180 postás és családtagjai nem a szupermarketeket, hanem az újszegedi Teke-Bowling Centrumot választotta a KPSE hívását elfogadva.

A sportkomplexum nyolc sávján reggel nyolctól este nyolcig folyamatosan gurultak a teke és bowling golyók és borultak a bábuk melyeket rendszerint harsány ováció fogadott!  A négy versenyszámban rajthoz álló 66 csapat korösszetétele igen széles spektrumot fogott át, hiszen legalább 7 évtized volt a legfiatalabb és legidősebb résztvevő között, de a töretlen lelkesedés, a koncentráció és az őszinte öröm korosztályoktól független jellemzője volt ennek az általánosan egybehangzó vélemények alapján is jól sikerült napnak.

A hivatalos verseny befejezésekor odakint már lassan besötétedett, miközben a lelátók megteltek az eredményhirdetésre váró kipirult arcú versenyzőkkel, és ekkor megérkezett a Mikulás, hátán az ajándékcsomagokkal roskadásig megrakott puttonnyal és oldalán a krampusszal.  A közel negyven gyermek versenyző, mindegyike egy-két barátságos szó mellé megkapta a maga ajándékcsomagját, a legjobbak pedig az érmeiket.

Ezt követően a kupák és érmek átadása is igen jó hangulatban fel-felcsattanó taps és ováció mellett került sorra. Harnos Csaba, Szeged 1 postavezetője, egyben a sportkörzet vezetője, aki a verseny eredményeit összegezte, a PSZ Szegedi TSZB titkárát, egyben ÜT elnökét ,Dr. Nemes Sándort, a DAPTA kuratóriumi elnökét, Tóth Lászlót és a KPSE elnökét, Kalmár Lászlót felváltva szólította a díjak átadásához.

A díjátadást követően este nyolc óráig lehetőség nyílt mindazoknak, akik már a következő versenyekre készülve gyakoroltak, vagy egyszerűen mozgásigényük levezetéseként gurítottak még, a gyerekek közül pedig többen még indulás előtt kicsikarták szüleiktől az ígéretet, hogy a közeljövőben családi program részeként felkeresik a Teke-Bowling Centrumot.

Jó volt látni és tevékeny részese lenni ennek a szép napnak, ami újra bebizonyította, hogy a szabadidős tömegsport egyik legfontosabb alkotóeleme az a csapatmunka, amely önzetlen odaadással végezve a legmaradandóbb és legértékesebb ajándékkal jutalmazhatja meg az érte tevékenykedőket, a résztvevők köszönetével és gyermekeink, unokánk őszinte mosolyával, felszabadult örömével.

Kalmár László
KPSE elnök

A verseny legjobbjai

TEKE

Teke csapat

 1. Szegedi Rombolók   668
 2. Logisztika   634
 3. HO-SZA   504

Teke egyéni férfi

 1. Tóth Mihály (Szegedi Rombolók)   178
 2. Faragó Zoltán (Szegedi Rombolók)   178
 3. Kalmár László (Logisztika)   168

Teke egyéni női

 1. Vérné Sipos Ilona (Manókák)   159
 2. Farkas Ilona (Szegedi Rombolók)   152
 3. Horváthné Varga Erzsébet (Nagyszerű 4-es)   144

Teke gyermek egyéni

 1. Krammel Franciska   112
 2. Szendrei Helka    118
 3. Palusek Gábor    103

Teke családi

 1. Szendrei-Tóth család   455
 2. Manókák   439
 3. Bajúszék   419

BOWLING

Bowling csapat

 1. Romaságok   499
 2. Logisztika   420
 3. Szegedi Rombolók   391

Bowling egyéni férfi

 1. Jenei Csaba (Romaságok)   147
 2. Szepesi András (Nagyszerű 4-es)   145
 3. Kovács Zoltán (Romaságok)   129

Bowling egyéni női

 1. Kovácsné Hirka Beáta (Komaságok)   135
 2. Ancsin Ildikó (Gyuri a főnök)   104
 3. Kormányos Sándorné (Belvárosi Brigantik)   103

Bowling gyermek egyéni

 1. Bacsa Béla Patrik   92
 2. Lajkó Attila Ferenc   68
 3. Tokovics-Pap Zombor   67

Bowling családi

 1. Bacsa család    261
 2. Tűzgolyók   260
 3. Lili és a fiúk   247

Fotók