December első szombatján közel kétszáz postás és családtag tette próbára ügyességét az újszegedi Teke Bowling Centrumban. Az összesen 8 sávos, kiváló adottságokkal rendelkező sportkomplexumot egész napra birtokba vehették mindazok, akik jelentkeztek Szeged 1 sportkörzetének a KPSE dél-alföldi régió által is támogatott, közösen szervezett sportnapjára.

Reggel nyolckor indították útjukra a teke és bowling golyókat a legfrissebbek, amit még több mint hatezer gurítás követett. A két sportág négy versenyszámában induló 65 csapatban szinte minden generáció képviseltette magát, így a legfiatalabbak is. Egy-egy sikeres találatot nagy ováció fogadott, az elrontott gurítások után pedig biztatást és jó tanácsokat kaptak a pályák mögötti asztaloknál vagy a lelátón helyet foglalóktól. A legkisebbeknél a jó tanácsok mellett időnként elkelt a kézzelfogható segítség is, ami sokat segített a pályán való biztonságérzet kialakításában is. A mérkőzések játékvezetői, akik egész nap fáradthatatlanok voltak sokat segítettek ebben, és gondoskodtak a résztvevőknek előre kiküldött menetrend pontos betartásáról, így a programnak megfelelően pontosan 16,00-kor sor kerülhetett az eredményhirdetésre és a díjak ünnepélyes kiosztására is.

A bográcsok mesterei Szanyi Géza és Balogh József ezúttal két hatalmas üstben főzték a finom sertéspörköltet, mindenki ízlésének és étvágyának megfelelően a résztvevők teljes megelégedésére. Amikor idejük engedte a versenybe is beszálltak, és, ha már ott voltak a tekézők egyéni versenyében, az első és második helyet meg is szerezték, de csapatban is begyűjtöttek pár érmet. Szépen gyűjtögették az érmeket és díjakat a legifjabbak is, de akinek ez nem sikerülhetett annak sem kellett szomorkodnia, mert Harnos Csaba Szeged 1 sportkörzet vezető invitálására sok-sok ajándék és játék közül választhattak.

Az eredményhirdetést követően pedig a Mikulás puttonyából minden gyereknek jutott ajándékcsomag. A hivatalos versenyprogram lezárulta után, pedig egészen este 8-ig szabadon gyakorolhatott minden résztvevő a pályákon. Lehet, hogy közöttük ott voltak a jövő bajnokai is, de ha ezt még most nem is tudhatjuk, abban biztosak lehetünk, hogy ezen a napon mindenki győztesnek érezte magát!

A verseny legjobbjai:

Teke gyermek (15 éven aluliak) kategóriája:

Balázs Erik

Vőneki Laura

Jakus Nóra

Teke női egyéni:

Farkas Ilona

Vérné Sipos Ilona
Nagy Ildikó

Krisztinné Szilágyi Éva

Teke férfi egyéni:

Szanyi Géza

Balogh József
Erdei Károly

ifj. Sonkoly László

Teke felnőtt csapat (A csapatokban legalább egy női versenyzőnek versenyezni kellett):

Görgetők

Szegedi Logisztika

Gyed Moroz

Teke családi csapat (két felnőtt és két 15 éven aluli gyerek):

Menő-manók

Pallaiék

Nagyék

Bowling gyermek kategória:

Márton Vanda

Lajkó Attila

Petri Mátyás

Bowling női egyéni:

Kovácsné Hirka Bea

Kiss Fanni

Ancsin Ildikó

Bowling férfi egyéni:

Jenei Csaba

Tóth Mihály

Szanyi Géza

Bowling felnőtt csapat:

Rosszaságok.

Gyed Moroz

Szegedi Logisztika

Bowling családi csapat:

Nagyék

Boszorkák

Menő-manók.

(Bowling nevezésekre, csapat összeállításokra ugyanaz volt érvényes mint a tekére.)

Kalmár László
KPSE területi koordinátor