„Ványa la’ zumba” – siker volt újra!

A dél-alföldi postások északi és keleti vendégeikkel, a KPSE hívására több, mint 250-en újra a strandot, a közös sportolást választották 2015 júliusának első szombatjára. A sportnapot Valánszki Róbert Dévaványa polgármestere és Kapaló András a KPSE elnöke nyitotta meg köszöntve a megjelenteket, Illin József házigazdaként emlékeztette a résztvevőket arra hogy Dévaványa immár tizedszer lehet helyszíne a dél-alföldi postások területi és régiós sportnapjainak, ezután Kalmár László a KPSE területi elnökhelyettese ismertette a sportnap programját, jó sportolást és szórakozást kívánva a szervezők nevében.

Dévaványa ezúttal is jó házigazdának bizonyult, az időjárás pedig ezúttal is az eseményhez illő ragyogó napsütéssel köszöntött reánk. Strandröplabda, darts, lengőteke, petanque és úszás sportágakban versenyezhettek a résztvevők majd következett a sokak által várva várt fergeteges vízi-zumba! A sportversenyek után a medencében is fáradthatatlannak bizonyultak a strandos sportnap résztvevői. A bográcsok tartalma ezúttal is kifogyhatatlannak bizonyult, hiszen a nagyobb étkűek akár többszörös repetával is pótolhatták az elveszített kalóriákat, a hűsítő italokkal pedig a folyadékveszteséget. Öröm volt látni a mosolyokat és a csillogó szemeket, és jó volt leülni egy kis beszélgetésre a büfé kerthelyiségébe a fák lombjai alá a régen látott kedves ismerősökkel. A díjkiosztásnál dr. Nemes Sándor a Magyar Posta Üzemi Tanácsának elnöke a Postás Szakszervezet szegedi titkára és Illin József Békéscsaba 1 posta közelmúltban nyugdíjba vonult vezetője adta át Kalmár László a KPSE elnökhelyettese által kihirdetett eredmények alapján kiérdemelt díjakat a legjobbaknak.

A versenyek legjobbjai a dévaványai, békési, kiskunfélegyházi, orosházi, miskolci, sarkadi, szegedi sportkörzetekből kerültek ki, de a sikeres részvételért emléklapot vehettek át a további benevezett sportkörzetek képviselői is.

Strandröplabda : 1, Dévaványa I, 2, Dévaványa II, 3, Kiskunfélegyháza 1.

Darts : 1, Csatári Attila 2, Bányai Richárd 3, Fesető László

Lengőteke : 1, Kapitányné Kéki Tünde 2, Matyika Anna 3, Csányiné Bokor Erika

Petanque : 1, Kiss Zoltán, Antali Balázs 2, Trescsikné Molnár Márta, Trescsik Szabolcs 3, Csányiné Bokor Erika, Boldog Bence

Úszás : 1, Tokovics Attila, 2,Patkós Máté, 3, Matyika Tamás

Különdíj : Német Ildikó.

Köszönjük a dévaványai postásoknak a szervezésben, rendezésben való közreműködést. Találkozzunk augusztus 29-én Szegeden a KPSE dél-alföldi régiója és a PSZ szegedi TSZB által szervezett területi sportnapon ! Búcsúztassuk sportosan a nyarat az újszegedi sportkoplexumban, a Kisstadionban és a világ élvonalába tartozó szegedi tekéseknek otthont adó Teke-Bowling Centrumban !

Kalmár László