Dévaványa, 2019. augusztus 11.

Nekünk nyolc, mondhattuk a „Ványa ’la zumba” elnevezésű strandos sportnap szervezőiként, hiszen idén nyolcadszor került sorra Dévaványán a KPSE dél-alföldi régiójának sokak által kedvelt sportnapja. A résztvevők 14 sportkörzetből több mint 320-an érkeztek a három dél-alföldi megyéből, de a 16 fős miskolci küldöttség vagy a Dunántúli Postás SE Sopronból induló elnöke, Bősze Csaba ennél távolabbról érkezett.

Összesen hét sportágban versenyezhettek a résztvevők és a versenyek fáradalmait követően fergeteges ritmusú vízi zumbával, vagy csak egyszerűen egy frissítő lubickolással lazítottak.  A petanque, a darts, a csocsó és a lengőteke egyaránt nagy létszámú jelentkezőt vonzott, de a hat strandröplabda csapat több tucatnyi tagja is szorgalmasan püfölte a labdát a 36 Co–os kánikulában. A legkevesebben sakkozni jelentkeztek, de ez már hagyományosan mindig így alakul. A közel fél évszázada minden évben sorra kerülő megyék közti öregfiúk focitornára ezúttal kivételesen kispályán került sor, ahol a kétszer húsz perces játékidő alatt 19-szer rezdültek meg a hálók, egyértelmű Csongrád megyei sikert hozva.

A sportnap végeredményben mind hangulatában, mind aktivitásában a kánikulai időjárás ellenére, rendkívül eredményes volt. A karon ülő kisgyermekeket kivéve szinte mindenkit megmozgatott, az idősebbek közül pedig sokan már hetvenkedve értek el szép eredményeket. A mintegy félszáz gyerek is nagy lelkesedéssel kapcsolódott be szülei oldalán vagy éppen velük vetélkedve a versenyekbe.  A bográcsos babgulyás ebéd és a vízi zumba után pedig a tervezett időpontban, pár perccel 14,00 óra után sor kerülhetett az eredményhirdetésre és díjkiosztásra.

A sportkörzetek közti versenyt Kiskunfélegyháza nyerte, a második helyezett Miskolc és a harmadik helyezett Szeged előtt, de a Dévaványaiak is büszkék lehetnek negyedik helyükre, hiszen reájuk ezúttal is kettős feladat hárult, melynek kiválóan megfeleltek.

A legközelebbi feladat pedig Bogácson vár a ványaiakra, ahol a KPSE északi régiója által rendezésre kerülő, szeptember 7-én sorra kerülő sportnapon képviselik röplabdában a dél-alföldi régiót.

Kalmár László

Eredménylista

 

Képek