Pécs-Harkány, 2021. október 24.

Sikeresen képviselték egyesületünket a bajai futók a Pécs-Harkány futóversenyen.

A 37. Pécs-Harkány országúti futóversenyt 2021-ben a Covid-19 járvány harmadik hulláma miatt a szervezők halasztani kényszerültek, de a verőfényes október végén sikeresen megrendezésre került ez a szép hagyományokra visszatekintő rendezvény, ahol a DPSE – ezen belül Végső Ferenc és csapata – szervezőmunkájának segítségével ezúttal is szép eredményeket értek el a postás futók.

A KPSE-t ezúttal egy rutinos és két újonc futóval induló, három fős bajai váltó képviselte. Váltócsapatunk elismerésre méltó teljesítménnyel, példamutató sportemberi mentalitással öregbítette a KPSE hírnevét. Köszönet érte az egyesületünk nevében is!

Számomra, aki autóbusznyi csapatommal futóként rendszeres résztvevője voltam anno Pécsett a rákgyógyításért rendezett futásoknak, különösen emlékezetes élmény volt Harkányban a célba érő versenyzőinket látni és köszönteni. A tömegeket megmozgató verseny szép példája volt a sport, és ezen belül a szabadidős sport közösségépítő és egészségmegőrző ereje megjelenítésének, valamint azt is bizonyította, hogy a kitartó munka és a céltudatos felkészülés előbb-utóbb meghozza az eredményt, de erről leghitelesebben a résztvevők – ezúttal a Dódony Anikó, Bálity György, Folcz Albert összetételű csapat – két újoncának élménybeszámolója adhat képet az alábbiakban.

Kalmár László
KPSE elnök

 Dódony Anikó élménybeszámolója

A 37. Pécs-Harkány futóversenyen munkatársaim invitálására vettem részt. Hobbifutóként már résztvettem több futóversenyen, de mindig rövidebb távon. Még nem futottam 9 km-t, ami számomra nagy kihívás volt. Tavasz végén kértek meg munkatársaim, hogy fussak velük váltóban a versenyen, így volt idő a felkészülésre.

A verseny előtti este melegszívű fogadtatásban volt részünk a DPSE vendégeként. Családias hangulatban megvendégeltek minket, és kellemes estét töltöttünk együtt a többi versenyzővel. Másnap a rajt előtt nagyon izgultam, hogy a távomat tudjam teljesíteni. Az idő kellemes volt, annak ellenére, hogy kicsit fújt a szél. Második voltam a váltóban. Izgatottan vártam Albit, hogy mielőbb le tudjam váltani, és tudjam teljesíteni a távot. A táv feléig a megfelelő tempót tudtam tartani, de utána éreztem hogy az út fokozatosan emelkedett, amihez én mint „alföldi lány” nem nagyon szoktam hozzá, de az lebegett a szemem előtt, hogy Gyuri vár és mindjárt levált. A távom végén úgy éreztem, hogy kicsit meghaltam, de jóleső  érzés volt. De ezzel még nem ért véget a verseny, mert siettünk, hogy a célnál szurkoljunk csapattársunknak.

A verseny után a szervezők  megvendégeltek, majd a fürdőben az izmaink ellazultak és regenerálódtak.

Jövőre újra együtt lefutjuk a távot!

Bálity György élménybeszámolója

Az Idei Pécs-Harkány futóversenyt március helyett október 23-án rendezték meg. Nekem, mint újonc futónak ez több időt hagyott felkészülni, hiszen ez volt az első versenyem minden téren. Heti 3-4 alkalommal eljártam futni 8-9 km-t.

Váltóban indultunk, a csapat 3 főből állt. Hiába volt az egyik tagunk lány, a szabályok szerint a férfi váltók között kellet futnunk. Az első 8,5, a második 9, a harmadik 8 km-t futott. Nehézségben az első szakasz a legnehezebb, mert végig felfelé kell futni, a második sík, a harmadik vegyes.

 A verseny előtti este egy jó hangulatú vacsorát fogyaszthattunk el a DPSE jóvoltából. Ott egy kicsit megijedtem, mert voltak olyanok, akik lefutották az ultra Balatont, 70-80 km-t teljesítve.

Másnap reggel egészséges versenydrukk volt bennem. A futóverseny indítása előtt a postás csapat egy közös fénykép erejére összeállt. A váltótagok váltópontokra lettek elszállítva. Én a harmadik ember voltam, így rám a verseny indulása után egy és háromnegyed óra múlva került sor.

Az én szakaszom emelkedővel kezdődött és egy kicsit kanyargósan, ezután egy kis sík szakasz jött. A Harkány táblát megpillantva a könnyebbség fogott el, viszont utána láttam, hogy megint emelkedik az út. Ezt is sikerült leküzdenem, és befutottam a fürdő előtti célba. Büszkeséggel tölt el, hogy a 8 km alatt csak egyetlen sporttárs előzött meg.

A fürdő adta lehetőségeket kihasználva ellazítottuk az izmainkat, és kissé fáradtan indultunk haza. Megfogadtuk, hogy jövőre  ismét visszatérünk.