Szeghalom, 2024. október 5.

2024. október 5-én, szombaton az ország keleti felében több száz postás készülődött kora hajnalban, ki hosszabb, ki rövidebb útra, a Kelet-Magyarországi Postás Sport Egyesület jubileumi rendezvényére.

Összesen hét megye mintegy két tucatnyi településén 320 postás, KPSE-tag és családtagjaik indultak, hogy a KPSE meghívására részt vegyenek a Szeghalmon megrendezésre kerülő sporttalálkozón. A Városi Sportcsarnok és Sporttelep elé gördülő buszokról leszállókat a helyi postások és sportegyesületi tagok a hagyományokat követve lilahagymás, zöldpaprikás zsíros kenyérrel várták, hogy ne legyen hiány a kalóriákban sem.

A programnak megfelelően fél kilenckor Macsári József, Szeghalom polgármestere és Kalmár László, a KPSE elnöke köszöntötte a Szabó Imrének, a Városi Sportkomplexum vezetőjének szíves invitálására felsorakozó résztvevőket.

A jubileumi postás sporttalálkozó megnyitása

Ezt követően a sportversenyek koordinációját és játékvezetését ellátó KPSE-aktivisták az előzetes és helyszíni nevezések alapján regisztrálták a sportágak résztvevőit.

Az Ökrös Barbara vezette bemelegítést követően 9 sportág 19 kategóriájában tehették próbára ügyességüket, kitartásukat a benevezett résztvevők.

Bemelegítés

A füves focipályán Debrecen, Nyíregyháza, Szolnok, Kiskunhalas és Kecskemét postás kispályás focicsapatai, a sportcsarnokban pedig Dél-Alföld és Észak-Alföld röplabdacsapatai küzdöttek meg minden egyes gólért és pontért, nagy lelkesedéssel. A lelkesedés küzdelmes, fordulatokkal teli izgalmas mérkőzéseket hozott, egyes mérkőzéseken kifejezetten színvonalas játékkal.

Kispályás foci

Magával ragadó látvány fogadta a sportcsarnokba belépőket. Középen a röplabdameccsek látványos labdameneteit, a bordásfalakra felszerelt darts-táblákon a dartsra nagy összpontosítással koncentráló dobókat, a csarnok két végében felállított pingpongasztalokon pedig az asztaliteniszezők ide-oda pattogó labdáit figyelhették egyszerre.

Röplabda
Darts
Asztalitenisz

Napszakok szerint többfunkciós szerepet töltött be ezen a napon Szeghalom sportcsarnoka, mert a délelőtti röplabdameccsek után, gyors átrendezést követően, a legkissebbek vehették birtokba a felállított légvárat és az óriáscsúszdát, ami így fedett helyen, kulturált körülményeket biztosítva elégítette ki a kisebb gyerekek mozgásigényét, délután négy óráig.

Ugrálóvár, óriáscsúszda

A sakkozók külön helyiséget kaptak, és így nyugodt körülmények között koncentrálhattak a játékra.

Sakk

Odakint a kissé ködös, felhős őszi idő sem tűnt már olyan szürkének, mint a reggeli ébredésnél vagy a megérkezésnél, mert a focisták mérkőzései, a dartsfocival ismerkedők jól vagy kevésbé jól célzott lövései, a focipálya mögött a petanque kijelölt pályáin zajló selejtezők, ősi magyar sportunk, az íjászat mesterfogásaival ismerkedők diadalkiáltásai egy-egy jól sikerült találat után, színesen nyüzsgő  élettel töltötték meg a sportolók szemében ékszerdobozként funkcionáló Sportcsarnok és Sporttelep minden zugát és szegletét.

Dartsfoci
Petanque
Íjászat

Az atléták pedig még csupán készülődtek, illetve más sportágakban való részvétellel melegítettek, hogy azután később ők vehessék át a főszerepet a futópályán, a 60 és 800 méteres futás gyermek-, női- és férfi kategóriáiban.

A Sportcsarnok impozáns aulájában a KPSE 100 éves történetéből összeállított, a rendezvény programjába illesztett kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. A mobil paravánok mindkét oldalán elhelyezett plakátokon a KPSE elődegyesületei –  Debrecen, Miskolc és Szeged postás sportegyesületei -, valamint az ezek egyesülésével 2006-ban létrehozott KPSE történetét ismerhették meg. Képekkel bőven illusztrálva, az egy évszázaddal ezelőtti kezdetektől indulva, az elődök dicső sikereiről és a legutóbbi közel két évtizedben a postás tömegsportot, szabadidősportot több ezer rendezvénnyel szolgáló KPSE történetéről, kiemelkedő eredményeiről adott számot ez a sportrelikviákat több vitrint megtöltve felvonultató kiállítás.

A kiállítást mintegy kiegészítendő filmvetítésen pedig sok-sok rendezvény, kupaverseny emlékezetes pillanatait követhették az érdeklődők, akik közül nagyon sokan felismerhették magukat és felidézhették kedves emlékeiket a filmkockákról.

A déli órákban, 12.00-14.00 óra között ebéddel várták a szervezők a rendezvény résztvevőit,  girosztál vagy rántott hús sült krumplival és egy ital volt a menü, ami általános sikert aratott, különösen úgy, hogy meglepetésként egy finom mignont is kínáltak hozzá a KPSE aktivista hölgyei, és minden sütit egy 100-as szám díszitett, emlékeztetve e szép jubileumról.

Desszert az ebédhez

A kora délutáni órákban már kíváncsi szemek kísérték a két hosszú asztalt betöltő díjak, serlegek, érmek, éremtartók és oklevelek előkészítését.

Késézülődés az eredményhirdetésre

A díjkiosztásra újra szépen felsorakozott a több mint háromszáz résztvevő. Mielőtt Pálfi Ildikó és Szabó Imre, a rendezvény végig kitűnő hangulatot teremtő két moderátora a versenyszámok első hat helyezettjét szólította volna, a KPSE testvéregyesületének elnöke, Bősze Csaba DPSE-elnök megköszönve a meghívást és méltatva a jubileumot, valamint a szervezést, egy szép plakettet nyújtott át Kalmár Lászlónak, a KPSE elnökének a DPSE nevében.

A DPSE plakettje a KPSE részére

Ezt követően a rendezvény egészét jellemző kitűnő hangulatú eredményhirdetőn, díjátadón Kalmár László, a KPSE elnöke, valamint területi elnökhelyettesei, Dajka András és Kiss Csaba adták át a díjakat.

A serlegek, érmek, oklevelek gazdára leltek. A dobogós versenyzőket lásd lentebb, az eredménylistában és a fotógalériában!

A legsikeresebb debreceni, nyíregyházi, szolnoki, szegedi, kecskeméti, kiskunhalasi, gyulai, békéscsabai, miskolci résztvevőkön kívül minden résztvevő nyertesnek érezhette magát ezen a felhős, borongós októberi szombaton is, hiszen mint annyiszor az elmúlt évtizedekben, újra együtt tölthettünk több százan egy felejthetetlenül szép napot sporttal és játékkal, miközben megemlékeztünk elődeinkről is.

Köszönet és elismerés jár minden aktivistánknak és minden partnerünknek, akik ehhez áldozatos munkájukkal hozzájárultak, és nem utolsósorban egyesületi tagjainknak, valamint kiemelt támogatónk a Magyar Posta Zrt. vezetőinek, mert folyamatos támogatásuk jelentős mértékben hozzájárult a KPSE és ezzel a Kelet-Magyarországi postások sportéletének sokak által megélt és elismert évszázados  szép történetéhez.
KL

 

20241005-Szeghalom-100-éves-a-KPSE-eredménylista

 

 

Fotógaléria

 

Sajtó

https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2024/10/postas-sportnap-szeghalom