2019. április 13-án ismét egy jó hangulatú focitornát sikerült megszervezni. A meccsek hangulatáról és az eredményekről így írt egyik sporttársunk:

„Hajnal óta az eget kémleltük, hogy milyen időnk lesz 2019.április 13-án, az egész heti esős hideg után mi várható. Ugyanis ismét összejönnek a Kelet Magyarországi focit kedvelő sporttársak egy kellemes tornára, a Debreceni Egyetem műfüves pályáján.

A tavalyihoz képest nőtt a csapatok létszáma. Első körben 6 csapat jelezte részvétét, de előre nem látott események miatt, a kisvárdaiak nem tudtak jönni, így 5 csapat _Debrecen LÜ, Debrecen 2 posta, KMTIG, Nyíregyháza LÜ és Nyíregyháza1 posta – vágott neki a küzdelmeknek. A reggeli órákban megérkeztek a csapatok, régi ismerősökként üdvözöltük egymást. A rövid megnyitó és szabályok ismertetése után, elkezdődtek a mérkőzések. A nyitó meccsen a KMTIG -akik rendelték a jó időt- játszottak a Debrecen LÜ-vel. A nyit mérkőzések unalma helyett egy pörgős, támad játékot mutató csapatokat láttunk. A KMTIG sima 3-0-ra nyert. A következő mérkőzés a Debrecen 2 és Nyíregyháza LÜ között zajlott. Itt már óvatosabbak voltak a csapatok, és inkább a mezőnyjáték dominált. Végül Debrecen 2 kerekedett felül és győzött 2-0-ra. A harmadik mérkőzésen a KMTIG és Nyíregyháza 1 volt a pályán. Sajnos az KMTIG csapata kiadta magából a tudást, mert Nyíregyháza 1 sima 5-0-ra verte meg őket. Következett a Debrecen LÜ és Nyíregyháza LÜ közötti játszma, ami elég izgalmasra sikeredett, végül a debreceniek 3-2-re behúzták a meccset. Majd a KMTIG meccse jött az esélyesebb Debrecen 2-vel, a papírforma be is jött, remek mezőnyjátékkal 2-0-ra nyert a Debrecen 2. Ezután egy győzelemmel és egy vereséggel álló Debrecen LÜ fogadta Nyíregyháza 1 csapatát. Nyíregyháza 1 rengeteg passzal és jó játékkal intézte el a meccset, 6-0-ra. Az ebéd előtti utolsó meccsen, a KMTIG játszott a Debrecen LÜ-vel, sokáig döntetlenre állt a meccs, de végül a KMTIG csapata megrázta magát, és nyert 3-2-re.

Az ebéd közös megegyezéssel, pizza volt, amit a meccsek alatt Dajka András főszervező rendelt meg időre. A jóllakott focisták visszatértek a pályára egy városi rangadóval, Nyíregyháza LÜ és Nyíregyháza 1 között. Nem szeretném agyon dicsérni a Nyíregyháza 1-et, de a 8-0 eredmény magáért beszél. Az utolsó előtti játszma ismét városi rangadó volt, Debrecen LÜ és Debrecen 2 között. A végig magabiztosan vezető 2-es postások kiengedtek a végére és így feljött az LÜ, de a végeredmény 3-2-es győzelemmel zárult Debrecen 2 javára. Az utolsó mérkőzés pedig egy igazi döntő volt. Az addig veretlen 2 csapat csapott össze, Debrecen 2 fogadta Nyíregyháza 1-et. A debreceniek taktikát változtatva szoros emberfogást alkalmazva, megakadályozta Nyíregyháza 1 sok passzos játékát és egy okos (?), szerencsés (?), góllal nyertek. Így ismét ők nyerték a tornát.

Gratulálok a csapatnak, valamint köszönöm a többieknek a részvételt. Remélem, legközelebb még többen leszünk, és ismét hagyománya lesz egy-egy ilyen tornának. Külön köszönjük Dajka Andrásnak, hogy felkarolja és szervezi ezeket a sporteseményeket. Még egyszer gratulálok a Debrecen 2 csapatának, név szerint: Balaskó Zsolt, Bodnár Imre, Elek János, Hadházi Dániel, Kormos Ádám, Kovács Dávid, Kovács Imre, Kovács János, Velőti Sándor, Virág Szimonetta.

Karakó Zsolt, Nyíregyháza 1 posta”

Tehát 1. helyezett Debrecen 2 posta, 2. helyezett Nyíregyháza 1 posta és a 3. helyezett a KMTIG csapata lett. A dobogósoknak gratulálok, akik pedig nem fértek fel a dobogóra, készüljenek őszre, hisz akkor lehetőség lesz a visszavágásra!

Dajka András
KPSE területi elnök-helyettes