Debrecen, 2018. 10. 20.

2018. október 20-án egy rég elfeledett hagyományt sikerült a keleti régióban feléleszteni, nevezetesen a postahelyek közötti foci bajnokságot.

Az első hívó szóra öt posta jelentkezett: Hajdúböszörmény, Debrecen 2, Nyíregyháza 1, Debrecen Logisztikai Üzem és Nyíregyháza Logisztikai Üzem aranylábú munkatársai. Tekintettel a nevezettek földrajzi elhelyezkedésére a torna debreceni helyszínnel került megrendezésre, a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma minden igényt kielégítő műfüves pályáján.

A meghirdetett napon – a kb. 80 fő megjelent játékos és szurkoló legnagyobb örömére – szikrázó napsütés fogadta a csapatokat, valószínű sikerült az utolsó ilyen hétvégét kifogni a szervezőknek. Az öt csapat körmérkőzéses rendszerben döntötte el a helyezéseket, így összesen 10 magas színvonalú találkozót láthatott a nagyérdemű. A mérkőzések alatt, a szünetekben a KPSE jóvoltából ásványvízzel, almával, banánnal frissülhettek a résztvevők.
Természetesen ezen a napon nem az eredményeken volt a fő hangsúly, azonban a történeti hűség kedvéért az alábbi végeredmény született: 1. helyezett: Debrecen 2. posta, 2. helyezett: Nyíregyháza Logisztikai Üzem, 3. helyezett: Nyíregyháza 1 posta, 4. helyezett: Hajdúböszörmény posta, 5. helyezett: Debrecen Logisztikai Üzem.

A tornát egy nagyon jó hangulatú, közös ebéd zárta, ahol a résztvevők megígérték egymásnak, hogy tavasszal újra találkoznak. Bízunk benne, hogy a torna híre még több postahelyre eljut, így a következő megmérettetést már több csapattal tudjuk megszervezni.

Dajka András
Észak-Alföld területi elnökhelyettes