2019. november 30-december 1.

Advent első hétvégéjét a miskolci postások a Tátra csodaszép környezetében töltötték. Tavaszi időjárási körülmények közepette először a Nowy-Targi piac bódéi között bolyongtunk, bőséges  áruválaszték fogadott magas árakkal.

Utunk következő állomása Zakopane, a Lengyel-Tátra fővárosa volt. A szállás elfoglalása után szabadprogram keretében lehetőség nyílt a Gubalowka hegyről megcsodálni a várost, illetve az azt körülölelő hegyeket. Piacon, illetve a sétálóutcán válogathattunk az ízletes sajtok, kézműves termékek és a szépen kidolgozott bőr-és irharuhák között, valamint forralt borral melegíthettük fel magunkat.

Bőséges reggeli elfogyasztása után szikrázó napsütésben, de csípős hidegben indultunk Ótátrafüredre, a jégkatedrálist megtekinteni. Az 1300 m magasan elhelyezkedő alkotáshoz a bátrabbak gyalog, a fáradtabbak siklóvasúttal jutottak fel. Az idei évben a művészek a Notre Dame-ot varázsolták a látogatók elé. A több tonna jégből készült jégbazilika belső terét rengeteg jégszobor alkotja. Turisztikai látványosság, de lehetőséget biztosít koncertek, esküvők megrendezésére is.

A varázslatos jégpalota megtekintése után indultunk haza, utazásunkat megszakítva egy rövid bevásárlás erejéig. A hétvége remek lehetőséget biztosított a kikapcsolódásra, feltöltődésre.

Kiss Csaba
területi elnökhelyettes