Folytatva a négy évtizedes hagyományt, július 2-án ismét megmérkőztek egymással Dél-Alföld postás öregfiúinak megyei focicsapatai.

A Tisza parti kisváros, Mindszent jó házigazdának bizonyult, de a Csongrád megyeiek a pályán már nem bizonyultak ilyen udvarias házigazdáknak, a 2×40 perces mérkőzésen öt góllal köszöntek be a derék Bács-Kiskun megyei legénységnek. A Kecskemétre épülő Bács-Kiskun megyei csapat sem akart adós maradni a gólokkal, így a júliusi kánikula ellenére is jó iramú, változatos mérkőzést vívtak a csapatok. Végeredményben egy góllal győztek a Csongrád megyeiek, akiknek játékoskeretét hét vásárhelyi, hat szegedi két mindszenti és egy szegvári játékos alkotta.

A pályát övező fák lombjainak árnyékába húzódó nézők szebbnél szebb gólokat láthattak. A kifutó kapus felett elegánsan átlöbbölt, a 16-osról a kipattanó labdát kapásból hálóba zúdító, vagy a kispályás focit idéző kényszerítő passzok után ziccerből bepasszolt találatok más szinten, más ritmusban, de időnként válogatottunk EB góljait idézték. A kapusok is kitettek magukért mindkét oldalon több bravúros védést bemutatva.

Az 5 : 4-es végeredmény után őszinte örömmel gratuláltak egymásnak a csapatok megköszönve a sportszerű játékot. Volt aki nagyobb részt tudott vállalni, volt aki kevesebbet de mindenki tudásának és fizikai állapotának megfelelően teljes szívvel és akarattal focizott, méltóan az elődökhöz és a dél-alföldi hagyományokhoz. A tudósító pedig amikor egykori kedves csapattársait, és a régi mérkőzéseket idézte fel gondolataiban, és jóleső érzéssel fogott kezet a mostani játékostársakkal maga is meghökkent, amikor arra gondolt 31 évvel ezelőtt amikor elérve az öregfiúk korhatárt először lépett pályára Csongrád megye csapatában, a most pályán lévők közül voltak akik akkor készültek az óvoda nagycsoportjára.

A mérkőzést követően a két csapat közös ebéden és baráti beszélgetésen vett részt a Tisza parti Halászcsárdában, a KPSE dél-alföldi régiója és a Postás Szakszervezet Szegedi TSZB jóvoltából, ahol úgy búcsúztunk egymástól, jövőre Kecskeméten találkozunk! Mindannyian reméljük, hogy 2017-ben ismét találkozhatunk a kecskeméti pályán az egyik hagyományteremtő Békés megyei csapattal is.

A mérkőzés rövid kronológiája:
Csongrád megye : Bács-Kiskun megye postás öregfiúk focimérkőzés.
2016. július 2. 10,00. Mindszent . Sporttelep 50 néző.
5 : 4 ( 3 : 1 ) Góllövők : Dobsa Csaba 2, Bakó Csaba 1, Csávás Zsolt 1, Horváth Zsolt 1; illetve : Földházi János 2, Adorján Attila 1, Redenczki Zoltán 1.
Vezette : Csöngető Endre kitűnően.

Csongrád megye kerete: Őze József, Hornyák Tibor, Antal Krisztián, Antal Ferenc, Dobsa Csaba, Csávás Zsolt, Kalmár László, Balogh József, Berkes István, Horváth László, Horváth Zsolt, Vőneki Tibor, Faragó Zoltán, Bakó Csaba, Szécsi István, Buda Attila

Bács-Kiskun megye: Adorján Attila, Bojnicz Edvárd, Borka Arnold, Dakó József, Földházi János, Füredi Imre, Gulyás Zoltán, Gyulai Lajos, Nemes Zoltán, Putnoki István, Redenczki Zoltán, Tormási János.

Kalmár László
KPSE területi koordinátor