A Kelet-magyarországi Postás Sportegyesület szervezésében 2009. április 25-én került megrendezésre Debrecenben a hagyományosnak tekinthető asztalitenisz és sakkverseny, melyen a Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei posták dolgozói vettek részt. A rendezvényen megjelenő 30 SE tagból többen mindkét sportágban kipróbálták tudásukat.

Az egyik általános iskola tornatermében, egyszerre négy pingpongasztalon zajló küzdelmeket, a kora délutánba hajló programot mindvégig rendkívül jó, családias hangulat kísérte. A csoportmérkőzéseket követően a döntőben Gelei Sándor (Törökszentmiklós posta) győzedelmeskedett, második helyezett Páll István (Nyíregyháza 1.) lett, míg a bronzérmet Rácz Béla (Kelet-magyarországi TMECS) és Csizmadia Zoltán (Kelet-magyarországi TMECS) egyaránt elnyerte.

A rendkívüli izgalmakat hozó sakkversenyen Kuburczik Béla (Nyíregyháza 1. posta) első helyezést ért el, az ezüstérmes Nagy Róbert (Debrecen 15. posta) lett, a bronzérem pedig Kerékgyártó István (Nyíregyháza 1. posta) nyakába került. A negyedik helyezett Rózsa Sándor (Hajdúnánás posta) lett. A győztesek a vándorkupával térhettek haza, az 1-3.helyezettek éremben részesültek. A versenyzők frissítőkkel tudták az elvesztett folyadékmennyiséget pótolni, a küzdelmek végén az SE vendéglátással kedveskedett a sportolóknak. Minden résztvevő az SE ajándékpólójával gazdagodott.

Új színfoltként jelent meg a versenyen az asztalifoci, melynek mérkőzései igen nagy népszerűségnek örvendtek, így a következő alkalommal már ebben a sportágban is megküzdhetnek a jelentkezők. A hagyomány az őszi fordulóban folytatódik, melyre a megszokott szereplőkön kívül a régió újabb postáitól már többen is jelentkeztek.

Rácz Béla
Kelet-magyarországi Postás Sportegyesület