Az igazi verseny nem ér véget a célban sem!

2020. július 4-5. Ultra Tisza-Tó 2020. (UTT-126) ötpróbás futóverseny. A versenyről a tavalyi évben a jelentkezők nagy száma miatt lemaradtunk, így most két év után a Kelet- Postás SE, újból megmérettette magát a csapatban indulók között. A versenynek Kelet-Magyarország egyik legszebb természetvédelmi övezete, a Tisza-tó környéke adott otthont. Ez garancia arra, hogy futók a nyár közepén, forróságban izzó levegőn, csodálatos és érintetlen környezetben teljesíthetik a választott 2×8-10 km közötti távokat. Hasonlóan az Ultra-Balatonhoz, az UTT-126 is egy tókerülő verseny, a „nagy testvérhez” képest kicsit “kisebb” távon, 126 kilométeren. A verseny egyébként futva, vagy bringás kísérőként, egyedül vagy váltófutásként, mint ahogy mi tettük, csapatban teljesíthető.

Amint két évvel ezelőtti versenyünkön, újból nyolc fős csapattal indultunk, ezúttal a jól bevált két maratonistánk helyett a Debreceni Egyetem két munkatársa erősítette a csapatunkat, a debreceni területről, Nagy Nándor szortiment menedzser, Balogh Csaba a KMTIG Hálózatszervezési és Üzemeltetési Csoport munkatársa, Dr. Hangya Kálmán a Jogi Igazgatóság munkatársa, Szepesi Krisztina Miskolc 11. Posta munkatársa, Földesi Gabriella Füzesabony 1 Posta munkatársa, Gönczi Péter Központi Garázsszolgálat munkatársa, aki a verseny előtt napon eltörte a lábujját, így igazoltan távol maradt a versenyről.

A versenyen a nettó futott időeredményeink alapján az induló 220 csapatból 8. helyen zártunk –elvileg-, de egy késői váltás miatt 35 perc késedelmet összeszedve az összesített 17. helyre csúsztunk vissza, így az utolsó versenyzők erőn felül hajtották magukat. Ebben a nagy hajrában a befutó csapattagunk, mikor a célban leadta az időeredményét feljelző chipet, azzal a lendülettel még továbbfutott, akkora volt benne a versenyláz.

Versenyzőtársainknak, csapattagjainknak köszönöm a részvételt, az 5 perc alatti kilométerenkénti csapatátlagot, a kánikulának, a 32 foknak köszönhető leégést, a szúnyogoknak a csípéseket és a verseny alatti nagyon jó hangulatot.

Ezzel az eredménnyel kvalifikáltuk csapatunkat a 2021-es Ultra-Balaton versenyre. Köszönjük a Kelet Postás SE-nek a támogatást.

Dr. Hangya Kálmán
KPSE elnökhelyettes