Kedves Sportkörzet Vezetők! Sporttársak! Sportbarátaink!

A Magyar Országgyűlés felhatalmazásával a Covid-19 veszélyhelyzet elhárítására hozott kormányrendelet alapján 2020. november 10-én 22,30-kor  Magyar Közlönyben kiadott részletes szabályozás,  szabadidős sporttal kapcsolatos fejezeteiből a következőkre hívjuk fel a KPSE sportkörzeteinek figyelmét, egyúttal kérjük ezen szabályozás pontjainak betartását.

  • Minden rendezvény megtartása tilos!
  • Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett.
  • A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat, állatkerteket, korcsolyapályákat.
  • Maszkviselés és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek , azzal hogy 10 000 főnél nagyobb települések egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.
  • Tilos közterületen , illetve a nyilvános helyeken a csoportosulás, illetve a gyülekezés, ugyanakkor a közterületen, a nyilvános helyen, illetve a szabadtéri sportpályákon az  egyéni szabadidős sporttevékenység, így a futás, gyaloglás, kerékpározás gyakorlása megengedett.
  • Tilos lesz továbbá a labdarúgás, jégkorong, a kézilabda, a kosárlabda és a röplabda is a nem versenyszerűen sportolók számára.

Ha a hatóságok kötelezettség megszegéséről szereznek tudomást 100 000- forinttól 1 milló forintig terjedő bírságot szabhatnak ki, a helyiséget, intézményt, területet legalább 1 napra, de akár 1 évre is bezárathatják. Kötelezettségszegésnek minősül ha kinyit egy szabadidős sportlétesítmény.

/A kormányrendelet teljes szabályozásának szövege a Magyar Közlönyben elérhető./

A KPSE elnöksége sajnálatosnak tartja a kialakult járványhelyzet újbóli súlyosbodását. Egyesületünk ugyanakkor a 2020-as év egészében részben lekövetve, részben proaktív módon, az éves tervezést és programnaptárt, a járvány súlyosbodásának megelőzése érdekében folyamatosan áttekintette és módosította. Tettük ezt a mindenkori helyzet függvényében és az érvényben lévő rendeletek betartása mellett küldöttértekezleti szintű döntésekkel megerősítve. A legutóbbi, október 16-án on-line módon megtartott küldöttértekezleti döntés szerint az elnökség előterjesztése alapján jóváhagyásra kerültek a költségvetési tervben és a programnaptárban azok a módosítások, melyek biztosítják a rendkívüli helyzethez alkalmazott változtatásokat.

Köszönjük hogy a 2020-as év rendkívüli körülményei közt is számíthattunk aktivistáinkra és tagjainkra, minden törekvésünk azt szolgálja hogy működésünk folyamatosságának takarék lángját, amint azt a körülmények lehetővé teszik újra az eddig megszokott fokozatra kapcsolhatjuk. Tudjuk hogy most minden postás különösen nagy erőpróbának, megterhelésnek van kitéve, kérjük vigyázzatok magatokra és a rendeletek betartása mellett a jelenlegi lehetőségeken belül -az év eddig eltelt időszakához hasonlóan- továbbra is legyen életetek természetes része a szabadidős sport. Ehhez kívánunk jó erőt és egészséget !

KPSE elnökség