A dél-alföldi postások több évtizedes hagyományon alapuló területi sportnapja 2015. augusztus 29-én szombaton, ezúttal újból Szegeden került megrendezésre, ezzel is tisztelegve a KPSE egyik jogelődjének, a Szegedi Postás megalakulásának 90 éves évfordulója előtt.

​A július 4-i dévaványai vízi parti után, augusztusban is kánikula várta a résztvevőket, de a közel félezer postás sportoló számára, akik hat sportág közül választhattak, ezen a napon a tikkasztó hőség sem jelenthetett akadályt. Az összesen nyolcsávos teke és bowling pályákon 68 csapat versengett, a műfüves focipályákon 7 csapat vívta mindvégig nagyiramú meccseit, kissé távolabb a fák lombjai alá húzódva pedig több tucat petanqozó próbálhatta ki ügyességét. A sakkozók a nagysátor egyik szegletében, a lábteniszezők pedig a műanyag borítású teniszpályán találtak otthonra.

Eseményekben, izgalmakban egyaránt bővelkedett ez a szikrázóan forró mindvégig kitűnő hangulatú augusztusi hétvége. A nagysátorba települt „Postások a Postásokért” alapítvány támogatására is egyre többen vettek tombolajegyet, az alapítvány céljainak segítése mellett esélyt teremtve maguknak az alapítvány részéről felajánlott sok szép játék, és a Posta Biztosító által felajánlott értékes ajándékok megnyerésére.

A stúdióból vérpezsdítő zenét és folyamatos információkat hallhattak a résztvevők, a bográcsok felől pedig ínycsiklandozó illatok szálltak, és mielőtt a déli harangszó megkondult volna az ebéd is elkezdődött. A marhapörkölttel színültig megtelt tányérok némi tarhonyával körítve bőséges és ízletes ebédet biztosítottak, de akik ezen a napon inkább a rántott hús sült krumpli párosítás mellett döntöttek azok kívánsága is teljesülhetett.

A versenyek befejezését követően a „Postások a Postásokért” alapítvány tombola sorsolása, majd ezt követően a délután fél négykor sorra kerülő eredményhirdetés egyaránt nagy sikert aratott. Öröm volt a sok boldog arcot látni, és bizony sokunknak nehéz volt az elköszönés, de mindez erőt és biztatást is ad a szervezőknek az elkövetkező időkre.

Köszönet a szervezésben, rendezésben és játékvezetésben fáradtságot nem ismerően közreműködőknek, akik minden helyzetre megtalálták a megoldást így biztosítva a több száz résztvevő egész napos tervezett program szerinti sportolását, gondtalan kikapcsolódását. Köszönetünket fejezzük ki a „Postások a Postásokért” alapítvány iroda vezetőjének, Oláh Tündének és munkatársának Boros Attiláné Anikónak, Kapaló András KPSE elnöknek, dr. Nemes Sándornak a Postás Szakszervezet Szegedi TSZB titkárának és Üzemi Tanács elnöknek, Harnos Csaba Szeged 1 posta vezetőjének az egész napi közreműködésért.

Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Tóth László a Dél-alföldi Postatörténet Alapítvány kuratóriumi elnöke is. Örömmel jelentjük tagjainknak, valamint támogatóinknak a Magyar Posta Zrt-nek, és a Magyar Posta Befektetési Zrt-nek, hogy a KPSE évi programjába illesztett kiemelt területi rendezvényünk terveinknek megfelelően 2015-ben is sikeresen megvalósult. Mindehhez rendezvényünk társszervezőjének a Postás Szakszervezet támogatása is jelentős mértékben hozzájárult.

Különös jelentőséget ad mindennek, hogy 2015-ben területünkön a dél-alföldi megyékben, de a KPSE szintjén is ezúttal első alkalommal, két tömegeket vonzó és megmozgató területi sportnap is sikeresen megrendezésre került, mindkét alkalommal a KPSE keleti és északi területét képviselő küldöttségek és csapatok meghívásával. Dévaványán és Szegeden együttesen közel nyolcszázan tíz sportágban versenyezhettek, és szórakozhattak a résztvevők. Bízunk benne hogy sokuknak jelentettek feltöltődést a mindennapokra, e két nap eseményei, ezek idővel szép emlékké válnak, melyeket legközelebbi találkozásainkkor újra feleleveníthetünk.

A versenyek legjobbjai

Kispályás foci

„Mászok FC” (Hódmezővásárhely 1)
A csapat tagjai: Antal Ferencz, Antal Krisztián, Botlik Bálint, Csávás Zsolt, Erdélyi Róbert, Szekeres Géza, Szentpéteri Róbert, Varga Róbert

Legjobb góllövő: Varga Róbert (Hódmezővásárhely)
Legjobb játékos : Gyenei Tamás (Baja)
Legjobb kapus : Szabó József (Gyula)

Női teke csapat

HTYK (Szeged)
A csapat tagjai: Börcsökné Dabis Ágnes, Krisztinné Szilágyi Éva, Masa Aranka, Vass Zoltánné.

Női teke egyéni

Naschitz Katalin (Szeged)

Férfi teke csapat

JKLJ Bábufeldolgozók
A csapat tagjai: Balogh József, Csentes József, Giday Kálmán, Kalmár László.

Férfi teke egyéni

Ifj. Sonkoly László (Szeged 1)

Bowling csapat

BELU (Szeged)
A csapat tagjai: Horváthné Szalai Erzsébet, Horváth István, Horváth Bertalan, Ladányi Luca.

Bowling női egyéni

Ancsin Ildikó (Szeged 1)

Bowling férfi egyéni

Kovács Zoltán (Bulihuligánok, Szeged)

Bowling legjobb 14 éven aluli

Teleki Zsolt (Szeged)

Sakk

Kalocsai Károly (Kiskunhalas)

Petanque

Szanyi Géza (Szeged Informatika), Csapó Sándorné (Sarkad 1)

Lábtenisz

Antal Ferenc, Antal Krisztián (Hódmezővásárhely)

Írta: Kalmár László
KPSE Dél-alföldi koordinátor