2021. május 5.

Hosszú és nehéz időszak van mögöttünk, és vannak, akik már nem tarthatnak velünk. Szívünkben fájdalommal, lelkünkben tisztelettel gondolunk most rájuk, az újrakezdés előtt!

Nemrégiben veszítettük el testvéregyesületünk, a DPSE egyik legaktívabb tagját, aktivistáját, Dervalics Attilát, akit szervezőként, sportolóként is sokan megismerhettek a KPSE tagjai közül is.

Országosan, de nemzetközileg is kiemelkedő sportembert veszítettünk Monspart Sarolta személyében, aki a szabadidős sport iránt is egy életre elkötelezte magát, számtalan távfutó versenyen találkozhattunk vele, és a KPSE tevékenységét is figyelemmel kísérte, tanácsokkal látta el, a legutóbbi 2019 novemberében történő találkozásunkhoz hasonlóan.

Szinte minden kisebb nagyobb közösség fájdalmas veszteségeket élt meg, ezért most először is mindazok előtt hajtsunk fejet, emléküket szeretettel és tisztelettel megőrízve, akiktől örökre búcsúznunk kellett.

A magyar tömegsport, vagy nevezhetjük szabadidős sportnak is, lassan ocsúdik dermedtségéből, de a természet megújulásával együtt májusban újjáéledhet. A KPSE május hónapban készül on-line küldöttgyűlésére, az ott elfogadásra kerülő költségvetési terv és rendezvénynaptár céljainak mentén, a most kiadott kormányrendelethez igazodva tervezzük az újraindítást.

Hagyományos területi rendezvényeinket (időpont és elnevezés-módosítással) is ehhez fogjuk igazítani, a megváltozott körülmények közt is biztosítva az aktív kikapcsolódást, új élményekkel való feltöltődést. Már nagyon várjuk az új találkozásokat, reméljük, hogy a 2021-es év a remények újraéledésének, az újrakezdésnek az éve lesz! Mindent megteszünk hogy így legyen és újra színezhessük a postás szabadidős sport szép történetét!

Tartsatok velünk, kezdeményezzetek sportkörzeteitekben kirándulásokat, kerékpár- és gyalogtúrákat, sportversenyeket – a fokozatosságot és a biztonsági előírásokat szem előtt tartva! A területi és országos rendezvényeinken pedig továbbra is szeretettel várunk benneteket, mert Ti tölthetitek meg tartalommal az újrakezdés évére kidolgozott terveinket, és adhattok valódi értelmet és biztatást aktivistáink, szervezőink közösségi munkájának!

Kérjük, hogy a vírus elleni védekezést, annak előírásait tekintsétek minden körülmények közt alapvető követelménynek, mert az átoltottság számokban megmutatkozó növekedésével együtt ez lehet a pandémiás helyzetből a normális kerékvágásba való visszatérés legfontosabb garanciája az elkövetkező időben!

A jó idő beköszöntével a közös kirándulások élménye aktív pihenést és feltöltődést biztosíthat, de az erdei és egyéb természetes környezetben kérjük fokozott figyelmet fordítsatok a kullancsveszély elhárítására, illetve megelőzésére is, mert az elmúlt időszakban a klímaváltozás hatására hazánkban a kullancsfertőzés veszélye fokozottabbá vált !

A KPSE elnöksége nevében Jó egészséget, jó sportolást kívánok!

Kalmár László
KPSE elnök