2021.09.18-án Eger városába utaztunk. Busszal indultunk Encs posta elől. Már a gyülekezés pillanatában is jó hangulat volt, izgatottan vártuk, mi vár ránk aznap.

A buszút során előkerültek a postás történetek, a mindennapi munkánkból adódó kis anekdoták.

Negyed 11-kor érkeztünk Eger városába. A strand előtt szálltunk le, majd elhaladtunk a török fürdő előtt, s a Líceum épülete felé vettük az irányt. Az épület tetejére felérve gyönyörű panorámában tárult elénk Eger városa. Majd megnéztük a sötét toronyban a „camera obscurá”-t, mely Eger városának élő képét vetítette az asztalra.

Panoráma a Líceum tetejéről

Ezután elsétálva az Egri Bazilika és Érseki palota mellett, a Dobó térre értünk, ott megcsodáltuk a Minorita templomot, az óriáskereket és a Minaretet, majd a vár felé folytattuk sétánkat.

Csapatunk a Dobó-téren

A várban is szívmelengető panoráma tárult elénk, meghallgattunk egy történelmi előadást, majd a kazamatákba merészkedtünk egy hihetetlenül élvezetes idegenvezetéssel egybekötve.

Miután épségben kiértünk a vár alatti kazamata-rendszerből, a Szépasszony völgy felé tartottunk, ahol a méltán híres pincesoron kalandoztunk, végezetül pedig; a Csülök csárdában élő zenés vacsora és táncest vette kezdetét.

Bízom benne, hogy a következő alkalommal is hasonló jó hangulatú kirándulásban lesz részünk!

Gerhardtné Planéta Barbara
körzeti postavezető, Encs

A kirándulásról kedvcsinálónak a következő alkalomra, csatolok pár képet.

1. kép – a Dobó téren, 2. kép – a dobó téri Minorita templom, 3. kép – az érsekkert, 4. kép – a Bazilika, 5. -6. kép – a Líceum tetején és az onnan látható körpanoráma Eger városára
1. -2. kép – Szépasszonyvölgy – Kulacs csárda , 3. kép – az egri vár bejárata, 4. kép – a vár alatti kazamata rendszer, 5. kép – a Minaret, 6. kép – a dobó téri Minorita templom