Szeged, 2021. szeptember 4.

A pandémiás hónapok különösen hosszúnak tűntek a postás tekéseknek, hiszen az amatőr sportolás még akkor is tétlenségre volt ítélve a csarnokokban és tornatermekbenn, amikor az igazolt versenyzők már javában versenyezhettek. Június 29-ét követően, mikor a korlátozások feloldásra kerültek, felpezsdült a szabadidős sport a KPSE berkeiben is. Kirándulások, kerékpártúrák, focitornák, országos természetjáró-verseny, strandos sportnapok szerveződtek hétvégenként, volt mikor egyszerre több helyen is, és újra elindultak útjukra a tekegolyók is.

A KPSE egyik nagy népszerűségnek örvendő rendezvénye immár 10 éve a Szegedi Postás Tekefarsang, és 2021-ben először történt meg hogy a verseny a járványveszély elhárítására hozott korlátozó intézkedések miatt elmaradt. A szervezők azonban nem adták fel ilyen könnyen és keresték a lehetőséget ha más néven is, de egy hasonló volumenű verseny megrendezésére. Megszületett az ötlet és a terveket, tettek követték.

Hívásunkra és nagy örömünkre 2021. szeptember 4-én újra elindultak az ország különböző tájairól, városaiból a tekesport postás szerelmesei, hogy összemérjék tudásukat, és belekóstoljanak Szeged nyár végi mediterrán hangulatába, na és nem mellékesen újra találkozzanak sportbarátaikkal.

Gurultak a golyók, dőltek a bábuk a tekések nagy örömére,  a vendéglátók pedig tálcáikon előre csomagolt, fóliázott szendvicsekkel és hűtött ásványvízzel igyekeztek pótolni a versenyzők elveszített kalóriáit, és oltani szomjukat.

A ragyogó időben sokan kedvet kaptak a városnézéshez is, de 18,00 órára minden résztvevő visszaért a Tisza River Rendezvényhajó nagytermébe az eredményhirdető és díjkiosztó programra. Ezúttal az MPL versenyzői örülhettek az első helynek, de a második helyezett tavalyi Farsang Kupa-győztes Vezér C és Szeged I csapata is felállhatott a képzeletbeli dobogóra. Nem sokkal maradt el tőlük az évről évre jobb eredményeket elérő Tekergők és Szeged II csapata sem.

Az eredményhirdetést közös vacsora követte, majd ezt követően ezúttal is nagy sikert aratott Sebe József félórás összeállítása a Teke Farsangok egy évtizedéről, melyben a szöveg, a képek, videók kompozíciója olyan egyveleget alkotott a dinamikus háttérzenével megspékelve, amit még sokáig elnéztünk volna, hiszen annyira lekötötte a figyelmünket, hogy szinte észre se vettük az idő múlását.

Ezen a napon, ezen az estén azonban nem volt megállás, ahogy az utolsó kép lepergett, már indult is a zene, és a tekések ezúttal is bizonyították, hogy a tekecsarnok után a fedélzeten sem ismerik a fáradtságot!

Kalmár László
KPSE elnök

Eredmények, helyezések

 

Képgaléria

 

Még több kép: https://photos.app.goo.gl/81dKJdgkBE65Pkg8A