Debrecen, 2021. július 17.

Végre ismét eljött ez a nap is több hónapnyi várakozás után, végre ismét fociról van szó! 2021. július 17-én sokak nagy örömére újra egy focitorna került megrendezésre Debrecenben, műfüves pályáján.

A tornára jelentkeztek szép számmal a csapatok! A nevezett hat csapat – név szerint: Debrecen 2, Debrecen 15, Debrecen Logisztikai Üzem, Igazgatóság, Nyíregyháza 1 és Nyíregyháza Logisztikai Üzem – a meghirdetett 11 órás kezdésre meg is jelent, az idő remek volt, a hangulat jó, népes szurkolótábor, más nem is kellett.

A torna úgy került kiírásra, hogy minden csapat játszik mindegyik csapattal, így csapatonként mindenkire 5 meccs várt.

Délelőtt 11:30- kor elkezdődött a torna egy örök rangadóval Debrecen 2 és Debrecen Logisztikai Üzem csapatai között. Jó iramú, hajtós meccs volt, egy gól döntött a Debrecen 2 javára. A következő meccset az újonc Debrecen 15 és Nyíregyháza 1 játszotta. A színvonalas meccset nehezen, de hozta Nyíregyháza 1 csapata. A harmadik párosítás Nyíregyháza Logisztika Üzem és az Igazgatóság csapatai között zajlott. Az Igazgatóság érett, jó játékkal simán hozta a meccset.

Aztán jobbnál jobb meccsek követték egymást, ahogy az idő melegedett. A meccsek sorozatát csak egy kisebb ebédszünet törte meg, amikor pizzával és hideg üdítővel igyekeztek feltölteni a játékosok az energiaraktáraikat. A nyári hőség megviselte a játékosokat, de a színvonalat nem tudta. A küzdelmes, sportszerű mérkőzéseket követően, 18 órára kezdett kirajzolódni a végeredmény is, de még tartogatott izgalmat az utolsó meccs is , amelyet Debrecen 15 csapata játszott az Igazgatóság csapatával, mert a 3. hely sorsa ott dőlt el. Az Igazgatóság nyert, így kialakult a végeredmény. Az első két helyen pontegyenlőség lett, de a Debrecen 2 csapata „több rúgott góllal” ismét megnyerte a tornát, a második helyezett a KMTIG csapata lett, a harmadik helyre pedig Debrecen Logisztikai Üzem csapata ért be.

Gratulálok a győztes csapatoknak, valamint köszönöm a többieknek is, hogy ott voltak, és nem utolsó sorban köszönöm a szervezést, illetve a pozitív hozzáállást, ami egy nagyon jó hangulatú napot teremtett. Remélem nemsokára ismét lesz focitorna és hamarosan találkozunk!

Karakó Zsolt
KPSE tag