2020. január 18-án a Felső Tisza-parti Pick Rendezvényház négy sávos tekepályáján került sorra a 10. Szegedi Postás Tekefarsang.

A KPSE dél-alföldi régiója által 2011-ben, akkor még 12 csapat részvételével indított verseny mezőnye folyamatosan nőtt, ezúttal 16 csapat érkezett az ország különböző tájairól Soprontól-Kisvárdáig.

Reggel nyolckor indultak útjára a tekecsarnok négy sávján a golyók, és meg sem álltak 5120 gurításig, eközben a késő délutáni befejezésig – a közel 10 óra alatt – 17 270 bábút döntöttek le. A tizedik jubileumi versenyen az élmezőnyben nagy küzdelemben, végig izgalmas küzdelemben kis különbségek döntöttek, hiszen az első helyen végző Vezér C csapata csupán 4 fával előzte meg a Szeged Logisztika csapatát, de az ötödik szintén szegedi Tradíció együttesénél is csak 54 fával gurítottak többet. A középmezőnyben és az alsóházban is sok ügyes gurításnak tapsolhattak a jelenlévők, akik szépen megtöltötték a pálya lelátóit. Budapesti és szegedi hegemónia jellemezte az élmezőnyt melyet a DPSE I csapatában induló soproni Kámán Gábor egyéni első helye színesített, de az amatőr versenyzőként második helyen végző Raj Tamás is büszke lehet kimagasló eredményére. Érdekesség még, hogy Kámán Gábor mögött egészen a 12. helyig csak szegedi és budapesti versenyzők végeztek, köztük a legjobb női versenyzővel, Nagy Ildikóval, aki Szeged Város amatőr bajnokságában a Szegedi Postás KSZE színeiben lép pályára hétről-hétre.

Az eredményhirdetésre, valamint a Sebe József által összeállított videós-képes visszatekintésre az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a pályával szemben a Tiszán ringatózó Tisza River rendezvényhajón került sor, a vacsora után pedig Keresztes Péter discós gondoskodott a jó hangulatról, a hajópadlók terhelése ismét csúcsra járódott, és szinte talpalatnyi hely sem maradt üresen, a legkitartóbbak pedig hajnalig lazíthattak a fergeteges hangulatú és ritmusú zenére.

Dobogós helyezések

Férfi egyéni

Legjobb teliző

 1. Faragó Zoltán
 2. Hepp István
 3. Kámán Gábor

Legjobb taroló

 1. Kámán Gábor
 2. Raj Tamás
 3. Gajdos István

Legjobb összes

 1. Kámán Gábor
 2. Raj Tamás
 3. Faragó Zoltán

Női egyéni

 1. Nagy Ildikó
 2. Csépe Adrienn
 3. Szegedi Helga

Csapat

 1. Vezér C
 2. Logisztika
 3. Görgetők

Részletes eredménylista

Fotógaléria