Miskolc, 2020. február 15.

Február közepén Miskolcon került megrendezésre a III. Kocsonya Kupa kelet magyarországi tekeverseny. A rendezvényre 12 csapat – miskolciak, ózdi, debreceni és szegedi versenyzők – nevezett, mely rekordnak számít a kupa történetében. Élvezetes, kemény csaták zajlottak a versenypályákon, az elsőség sorsa szoros küzdelemben, 9 fa különbséggel dőlt el a házigazda Nem ’S’ Ellenfél javára. A kétsávos pálya adottságainak és a verseny lendületének, változatosságának köszönhetően remek hangulat alakult ki, ami a versenyzőket is magával ragadta.

A Torna dobogósai:
1. Nem ’S’ Ellenfél 650 fa
2. Szegedi Seniorok 641 fa
3. Szegedi Tradíció 596 fa

Különdíjban részesült a legjobb női és férfi játékos Vérné Sipos Ilona és Mulati Zoltán személyében, akik a Szegedi Senior együttes játékosai.

Rendezvény ideje alatt a versenyzők kalóriapótlásáról a szervezők gondoskodtak.

Az esemény biztosította a dolgozók kikapcsolódását, egymás megismerését és sportbarátságok kialakulását, valamint a régi sporttársi ismeretségeken alapuló újbóli találkozásokat melyhez remek alkalmat teremtett a díjátadást követő vendéglátás.

A nap zárásaként a főutcán zajló kulturális és gasztronómiai fesztivál kínálatával ismerkedhettek a kíváncsiak. Tucatnyi zenekar és rengeteg árus között mindenki ízlésvilágának és pénztárcájának megfelelően válogathatott.

A verseny résztvevői hazatérve ismerőseiknek mesélhetnek a miskolci kocsonyában pislogó béka történetéről, és akik részt kívánnak venni a IV. Kocsonya Kupa és Fesztiválon jegyezzék elő jövő februárra az időpontot.

A III. Kocsonya Kupa a KPSE Észak-Magyarországi központi programjaként, az egyesület szervezésében és anyagi támogatásával került megrendezésre.

Kiss Csaba
területi elnökhelyettes