Debrecen, 2020. január 11.
Budapest, 2020. január 12.

A Debreceni Friss Oxigén alapítvány a  versenysorozat helyszínéül a Debreceni Nagyerdőt választotta, ahol egyébként a helyi sportolók már évtizedek óta futottak a kiváló, futó- és ízületbarát talajon. Először csak versenyszerűen futó szenior és néhány igazolt atléta vett részt a versenyeken, akiknek jól illeszkedett a téli felkészülésükbe a versenysorozat.  Postai dolgozók a kezdetektől képviselték magukat a versenysorozaton, így a 2019/2020-szezonban három fő vett részt: Balogh Csaba, Dr. Hangya Kálmán, Nagy Nándor, akik 5 és 10 km-es távon is elindultak, felkészüléstől függően. A cikk szerzője a 4. futamon egyéni csúcsát döntötte meg 10 km-en 45.25 mp-idővel, azonban ez jócskán elmarad a 29.30-as, válogatott sportoló által beállított pályarekordtól, így van még helye a fejlődésnek.

A 11-i verseny után versenyzőink Budapestre utaztak, ahol az olimpiai ötpróba sorozatba tartozó „Zúzmara futáson” vettek részt, Hangya Kálmán az 1648 induló között a 62. helyen, Balogh Csaba félmaratoni távon a 2206 induló közül a 462. helyen zárta a versenyt.

A lényeg az, hogy a Kelet-Postás SE-t képviseltük ezen a rendezvényeken, jót futottunk, jól éreztük magunkat. Köszönjük az SE-nek a támogatást!

Dr. Hangya Kálmán