Hódmezővásárhely, 2021. július 24.

A dél-alföldi postás focisták megyék közti mérkőzéseinek kezdete még a múlt század hetvenes éveinek elejére nyúlik vissza. Több évtizedig a Csongrád és Békés megyék közötti nagypályás öregfiúk mérkőzése jelentette a „nagy találkozást”. A kétezres években kibővült a kör Bács-Kiskun megyével, de az utóbbi pár évben újra két megyés részvétellel kerülnek sorra ezek a hagyományos találkozók, Békés megye sajnos már nem tud kiállítani csapatot. A 2020-as évben pedig megtörtént az is, hogy halasztani kellett a pandémia miatt a következő évre a találkozónkat.

Valójában a legtalálóbb szó erre a hagyományos rendezvényre a találkozó, hiszen amíg a mérkőzés tart, mindenki a győzelemre tör, de legalább ennyire fontosak a mérkőzést követő baráti, sportbaráti beszélgetések.

Így történt ez a legutóbb 2021 július 24-én, szombaton a hódmezővásárhelyi stadion gyakorló műfüves pályáján megrendezett mérkőzést követően is. A korai kezdéssel sikerült a kánikulai hőséget megúszni, és a stadion árnyas részében megterített asztalok mellett az ízletes ebédet követően a délutánba nyúlóan jó hangulatban nosztalgiázhattunk, elmúlt idők mérkőzéseit, góljait és emlékezetes eseményeit felidézve.

Bajáról, Szegedről, Makóról, Kiszomborról érkeztek a vendéglátó vásárhelyiekhez a korban széles skálán mozgó postás öregfiúk, köztük a 35-ös alsó korhatárt csak éppen átlépőkkel, és az idősebbek közt e sorok írójával, aki éveinek számával már meg is haladta az alsó korhatár dupláját.

A bajaiak és a szegediek közös csapata ezúttal a Duna–Tisza közét képviselte, a vásárhelyi-kiszombori-makói játékosok közt pedig egy szegedi is játszott a Tiszántúl válogatottjában. Volt miről emlékezni és mesélni, de gólok szép számmal estek ezen a napon is, szám szerint 11, melyekből hatot a tiszántúli csapat, ötöt pedig a Duna–Tisza köziek lőttek.

A legfontosabb azonban az, hogy túl a Covid-19 harmadik hullámán is, végre újra együtt lehettünk, és a 2022-es újabb találkozásunk reményében búcsúzhattunk egymástól!

Kalmár László