LVIII. Országos Postás, Távközlési Természetbarát Találkozó és Túraverseny dr. Szarka György emlékverseny, 2020. július 17-18-19., Gödöllő

Egy évvel ezelőtt Szegeden az LVII. Országos Postás és Távközlési, Természetjáró Találkozó és Túraverseny eredményhirdetését követően közel 500 résztvevő előtt került bejelentésre az LVIII. OPTTTT 2020 évi színhelye és időpontja. A szervezők ennek megfelelően kezdték el az előkészítést, ám a március elején kezdődő Covid-19 veszélyhelyzet és az ezzel járó pandémiás intézkedések, rendeletek keresztülhúzták mindezt. A veszélyhelyzet enyhültével a természetjáró postás remények is éledezni kezdtek és a háttérben, a szervezők és a rendezvény támogatóinak egyeztetése is elkezdődött. A június végén sorra kerülő kormányzati rendelkezések pedig már a konkrét lépésekre is alapot adtak, így Lukács Balázs vezényletével felgyorsulhatott az előkészítő munka. A kétségeken úrrá lett a bizonyosság, és amint országosan, így a KPSE részéről is az eddigieknél jóval kevesebb rendelkezésre álló idő alatt szervezni kezdtük, a részt venni kívánók csoportjait, csapatait.
Az OPTTTT központi szervezőinek és személy szerint Lukács Balázsnak valamint a területek szervezőinek is köszönhetően alkalmazkodva a járványveszély előírásaihoz is, bár nem az eredetileg tervezett helyszínen, de az eredetileg kitűzött időpontban július 17-19 között Gödöllőn sor kerülhetett a LVIII. OPTTTT-re. Ma még talán nem is tudjuk kellően megbecsülni milyen nagy jelentősége volt ennek, hiszen biztosította azt a folyamatosságot, melyet immár 58 éve generációk sora ad tovább.
2020-ban a világméretű pandémia következtében olimpia és világversenyek valamint különböző világesemények és bajnokságok sora elhalasztásra vagy törlésre kerültek világ és országszerte, a KPSE program naptára is jelentősen átalakult, de az egyik legnépszerűbb, több mint fél évszázados hagyományokon alapuló LVIII. OPTTTT sikeresen megrendezésre került. A KPSE mint a rendezvény egyik fő támogatója 80 résztvevővel és minden kategóriában csapatok sorát indítva, több versenyben is dobogós helyezést elérve, a résztvevő nyolc csapat közül a negyedik helyet szerezte meg az összetett pontversenyben.
A pénteki éjszakai túra a Kecskeméti Fütyülősök szép sikerével indult, akik a második helyet szerezték meg. A túra bajnokságok kategóriáiban ezúttal is a Földpörgetők szerepeltek legjobban, de a városismereti verseny első és második helyén is a KPSE-t képviselő dél-alföldi csapat végzett. A békéscsabai postások Viharsarki Hortobágy csapata első helyet a Szegedi Trió a második helyet szerezték meg a dobogó harmadik fokát megszerző DPSE csapat mögött pedig a Dzsambuli nevű szegedi csapat szerezte meg a negyedik helyet is. A kecskeméti, békéscsabai, szegedi és miskolci résztvevők az eredményes versenyt követő napon saját szervezésben kulturális programokon vettek részt, melyek közül kiemelkedő és hosszú időre emlékezetes élményeket adó volt Gödöllőn a Királyi Kastély megtekintése.
Bízunk benne hogy az 1990-es szétválásunk előtti „egykori nagy postás család” összetartozását emblematikusan képviselő jövő évi országos találkozásunkig mindez megfelelő muníciót és biztatást ad a területek és a sportkörzetek számára is a helyi közösségek számára szervezett kirándulásokhoz. Találkozzunk Jövőre Veletek Veszprémben az LVIX. OPTTTT-n is !

Kalmár László
KPSE elnök

A rendezvényen született képi dokumentációk és az újság hamarosan fellelhető lesz a HSHE honlapján :  www.hshe.hu