A Kelet-magyarországi Postás Sportegyesület szervezésében 2009. október 17-én került megrendezésre Debrecenben a hagyományosnak tekinthető asztalitenisz és sakkverseny, melyen a Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei posták dolgozói vettek részt. Mivel az asztalifoci (csocsó), a tavaszi versenyen igen nagy népszerűségnek örvendet, így ezt (mint új sportágat) is felvettük a versenyágak közé.

A rendezvényen megjelenő közel 30 SE tagból többen két sportágban is kipróbálták tudásukat, Nagy Róbert pedig valamennyi sportág megmérettetését vállalta.

Az egyik általános iskola tornatermében, egyszerre három asztalon zajló asztalitenisz küzdelmeket, a kora délutánba hajló programot mindvégig rendkívül jó, családias hangulat kísérte. A sakkosok nyugodt környezetben, izgalmas csatákat vívtak. A csocsó-csapatok csatája az utolsó pillanatig hihetetlenül kiélezett versenyt hozott.

Az asztalitenisz csoportmérkőzéseket követően a döntőben Gelei Sándor (Törökszentmiklós posta) győzedelmeskedett, a második helyezett Rácz Béla (Kelet-magyarországi TMECS) lett, a bronzérmet pedig Kovács Lajos (BEK Debrecen) nyerte el.

A sakkversenyen Kuburczik Béla (Nyíregyháza 1. posta) első helyezést ért el (ezzel végleg elnyerte a vándorkupát!), a második Kerékgyártó István (Nyíregyháza 1. posta) lett, a bronzérem pedig Nagy Róbert (Debrecen 15. posta) nyakába került.

Az asztalifoci csapatverseny győztese az Oláh Anita-Oláh Attila páros (Kelet-magyarországi TIG), az ezüstérmes csapatot Nagy Róbert-Rácz Béla (Debrecen 15.- Kelet-magyarországi TMECS) alkotta, míg a bronzérmet a Kovács Péter-Giba Attila (Debrecen PFÜ-Szállítási Üzem) nyerte el.

A győztesek a vándorkupával térhettek haza, az 1-3.helyezettek éremben részesültek.

A versenyzők frissítőkkel tudták az elvesztett folyadékmennyiséget pótolni, a küzdelmek végén az SE vendéglátással kedveskedett a sportolóknak.

Minden résztvevő az SE ajándékpólójával és ajándékkal gazdagodott.

A hagyomány a tavaszi fordulóban folytatódik, melyre a megszokott szereplőkön kívül a régió újabb postáitól már többen is jelentkeztek.

Rácz Béla
Elnök-helyettes
Kelet-magyarországi Postás Sportegyesület